DOBRODOŠLI NA OPLENAČKU BERBU

 

 

Oplenačka berba je tradicionalna manifestacija koja se održava u Topoli, već više od pet decenija i posvećena je vinu i grožđu. Tokom tri dana, koliko traje manifestacija, na etno štandovima je izloženo voće, grožđe, vino i rakija, a bogato kulturno nasleđe ovog kraja možete upoznati i kroz izložbu starih zanata i rukotvorina.

 

Uporedo sa Oplenačkom berbom održava se i manifestacija koja pomaže da se očuvaju tradicija i običaji srpskog naroda, a to je Sabor narodnog stvaralaštva. Na saboru nastupaju folklorne i pevačke grupe, koje izvode pesme i igre iz svog kraja. Posebna atrakcija je saborska povorka ulicama Topole, sastavljena od svih učesnika koji posetiocima dele voće, a koju predvode dva konjanika.

 

      

Na Oplencu se nalazi kompleks kraljevske porodice Karađorđević, u čijem su sastavu mauzolej (crkva Svetog Đorđa), kuća kralja Petra (danas muzej), vila kralja Petra, vila kraljice Marije, kraljevski podrum vina. Pored ovoga, kralj Aleksandar I je sagradio i hotel Oplenac, koji će vas rado ugostiti u svom prijatnom ambijentu.

Ne propustite priliku da se upoznate sa nasleđem naših kraljeva

 

Ove godine, zbog situacije izazvane virusom Covid 19, Oplenačka berba će trajati jedan dan i to 10.10.2020. godine. Slogan ovogodišnje berbe glasi "I Covid je lakši uz kulturu", a u okviru nje će se održati Sabor izvornog narodnog stvaralaštva i izložba poljoprivrednih proizvoda.

 

Hotel Oplenac je za Vas pripremio posebnu ponudu:

-         Dva noćenja na bazi polupansiona

-         Neograničeno korišćenje SPA centra (bazen, sauna, parno kupatilo)

-         Mogućnost zakazivanja manuelne masaže

-         Obilazak vinarije “Stari Oplenac” sa degustacijom tri vina

-    Poklon boca vina

-         Besplatan parking

-         Besplatan wifi

 CENA: 8.400 dinara (po osobi)