O hotelu Oplenac

Dobro došli

Avenija Kralja Petra Prvog 44, Topola

034 68 11 430

recepcija@hoteloplenac.com

Hotel Oplenac je smešten u srcu Šumadije, na brdu Oplenac, u varošici Topoli, bogatoj izuzetnom istorijom i tradicijom naše zemlje. Hotel, kao i varošica u kojoj je smešten, od Beograda su udaljeni oko 80 km, a od Kragujevca 40 km.

Hotel je podignut iz potrebe za smeštajem sve većeg broja posetilaca crkve sv. Đorđa na Oplencu. Idejni tvorac hotela, kao i čitavog zadužbinskog kompleksa je kralj Petar I Karađorđević. 1933. godine raspisan je konkurs za izgradnju hotela, a već u proleće 1934. godine hotel je u potpunosti osposobljen za prijem gostiju. Kralj Aleksandar I Karađorđević ga je iste godine i otvorio.

2014. godine hotel je u potpunosti renoviran. Hotel odiše istorijom i tradicijom, a opet je dovoljno savremen da zadovolji potrebe različitih vrsta gostiju.

Crno bela slika hotela Oplenac neposredno nakon izgradnje 1933
Šumovit prilaz hotelu ored koga se nalaze vinogradi

Hotel Oplenac se može pohvaliti visokim nivoom usluge i sadržaja. Raspolaže sa 38 moderno opremljenih soba, SPA centrom, restoranom, lobijem, prelepom letnjom baštom, salom za seminare i team building-e, vinskim podrumom “Stari Oplenac” i vinskim restoranom.

Hotel se nalazi u izuzetnom okruženju prirode i čistog vazduha, pa predstavlja oazu mira. Zbog nadmorske visine Oplenca i svojevrsne klime, boravak ovde pozitivno utiče na zdravlje i jačanje imunog sistema. Oplenačka šuma sa uređenim trim stazama predstavlja idealno mesto za aktivan odmor i boravak u prirodi.

Oplenac se nalazi u središtu oblasti koja ima interensantnu i bogatu istoriju. Topola kao Karađorđeva prestonica i Oplenac sa zadužbinom Kralja Petra I Karađorđevića predstavljaju celinu koja je zanimljiva kako domaćim, tako i stranim gostima. Topola i Šumadija su poznate po vinogorju i vinskom turizmu, pa će ljubitelji vina imati priliku da uživaju u ukusima i mirisima kvalitetnih vina, Vinarije Stari Oplenac. Ujedno, ćete uživati u raznovrsnoj tradicionalnoj kuhinji, koju za Vas pripremaju majstori kulinarstva.

Okruženje i sadržaji hotela nam omogućavaju da se bavimo različitim oblicima turizma: izletničkim, porodičnim, kongresnim, vinskim, omladinskim, sportskim turizmom. Ponuda je namenjena svim strukturama gostiju, kojima je potreban odmor od svakodnevice. Ukoliko žudite za mirom i tišinom, kao i za relaksacionim šetnjama i izletima, onda će prostor koji odaje utisak vazdušne banje, biti pravi izbor za Vas.

Sadržaj hotela

Restoran

U okviru hotela Oplenac nalazi se restoran kapaciteta oko 170 mesta. U prijatnom ambijentu gosti mogu uživati u raznim specijalitetima naše nacionalne kuhinje.

Letnja bašta

Hotel poseduje i veliku letnju baštu, kapaciteta do 500 mesta., gde Vas, takođe, očekuju oplenački specijaliteti i vrhunska usluga.

Kongresna sala

U okviru hotelskog kompleksa nalazi se i kongresna sala, kapaciteta do 70 mesta. Sala je opremljena savremenom tehničkom opremom (projektor i platno, flip chart,…). Pogodna je za organizovanje poslovnih sastanaka, seminara, prezentacija.

SPA i Wellness

Hotel Oplenac poseduje SPA i wellness centar u okviru koga gosti mogu uživati u zatvorenom bazenu, sauni, parnom kupatilu i manuelnim masažama.

Vinarija

U sklopu kompleksa hotela Oplenac nalazi se i vinarija “Stari Oplenac” koja se bavi  proizvodnjom kvalitetnih vina od različitih sorti grožđa.

Biće nam zadovoljstvo da Vam budemo domaćini u oazi čistog vazduha i mira.

Avenija Kralja Petra Prvog 44, Topola

034 68 11 430

recepcija.hoteloplenac@gmail.com
recepcija@hoteloplenac.com

Copyright © 2020 Hotel Oplenac. Izrada web sajtova naKlik - Web servisi

Share This